93 589 13 8293 589 13 82< QUI SOM
ESTUDI
menu AMICSACTUALITATQUI SOML'ESTUDICURSOSHORARISFACEBOOK CURSOSFACEBOOKQUI SOML'ESTUDICURSOSTARIFESAMICS
 
   
 

 

L'ESTUDI: Una manera d'entendre el teatre

 
   

 

 

 

 

 

 

OBJECTIUS

Platea Estudi no té com a principal finalitat la formació d’actors sinó que els seus alumnes puguin treure partit dels beneficis que comporta l’aprenentatge teatral i la seva pràctica. Des dels beneficis d'activar la imaginació, aprendre a treballar en equip, exercitar la memòria, millorar la qualitat de la veu, potenciar l’harmonia corporal i el benestar físic deixant fluir les emocions.. fins a superar el possible xoc d’estar exposat als altres o reconduir la timidesa excessiva, sense reprimir la imaginació ni el 'geni escènic' que tots portem dins.

La pràctica teatral és una activitat lúdica i d'aprenentatge a l'abast de tothom, sigui quina sigui la seva edat i condició física.

Si, a més a més, algun dels nostres alumnes desenvolupa un major sentit crític, devoció per l'art en general, algú augmenta la seva autoestima i empatia, aprèn a respirar millor o bé arriba a ser un gran actor -tots ells potencials paral·lels en què intervenen la pròpia experiència i bagatge personal de l'alumne- els nostres objectius estan més que acomplerts.

  • potenciar i conduir la imaginació i la sensibilitat artística per tal de millorar la qualitat de la nostra respiració, veu i vida.
  • a través d'exercicis de moviment, dicció, memòria, improvisació, creativitat...
  • recolzat en les bases teòrico-pràctiques de la dramatúrgia teatral.
  • en un entorn agradable, amb professorat qualificat i actors en actiu, i en contacte amb gent d´interessos i edats diverses.

 

 

FILOSOFIA


Sense tancar els ulls a les noves tendències, Platea posa èmfasi en valors clàssics de l’ensenyança teatral, valorant especialment els elements bàsics i indispensables de la comunicació: la paraula, el silenci, la mirada, la presència, la imaginació, la necessitat de traspassar, de compartir les emocions, d’opinar i de posicionar-se, tant a la vida com dalt d’un escenari.

I per arribar a tot això: l’acció, la praxi.

El coneixement teòric de les coses és només el punt de partida per arribar al coneixement complet, que es produeix per mitjà de la pràctica, de l’exercici, de l’assaig-error.

El món actual no es pot entendre sense la tecnologia i les eines informàtiques, les quals han obert moltes portes en quant a noves formes de comunicació i relació. Tot i així, l’era actual també deixa de banda altres formes que tenien un sentit i un valor sociològics: escriure cartes, parlar a la sobretaula, debatre les coses, mirar-se als ulls, llegir en veu alta per a un mateix o pels altres...
Des de Platea volem contribuir de forma complementàrira a  l’educació familiar i escolar, per tal que els nens i joves d’avui superin mancances tan exteses com no saber llegir en veu alta (i no saber llegir també entre línies); no articular o parlar fluix i amb la veu tan agafada que no se´ls entén. Volem facilitar-los eines que els ajudin a saber mirar i ser mirats amb respecte, recuperar la sociabilitat que els és natural i resoldre els seus conflictes amb una actitud activa i constructiva davant la vida.

 
     
     
     

 

   
 
   
 
 
 
contacte MAIL